Forstå internet sproget

Internettet er et medium som konstant udvikler sig (kilde). Der er mange ting som følger denne udvikling, hvorfor det kan være svært at følge med som almindelig forbruger. Ligeledes kan det også være yderst problematisk som ikke faglig interesseret at følge med i sprogbrugen vedr. internettet, og det kan have den indflydelse, at du smides af feltet og ikke kan indhente den forsømte viden.

For at hjælpe dig, såfremt du netop er i denne situation, har Erhvervsstyrelsen lavet denne ordforklaring til dig, så du kan følge med igen. Den er naturligvis ikke komplet, og hvorvidt du opnår forståelse for fagtermerne, skal jeg ikke kunne love. Men den er god til at forstå det grundlæggende i de brugte ord, hvorefter du kan bruge denne viden som platform til at skabe endnu større og dybere forståelse andetsteds.

Forståelse skaber muligheder

Sprogforståelsen er vigtig for at kunne forstå markedet og dermed finde ud af, om man har valgt den rette udbyder samt ikke mindst betaler den bedste pris. Det kan derfor delkonkluderes, at forståelse skaber muligheder. Det er dermed ikke kun en tam kliché, at viden skaber muligheder, da dette jo meget godt viser rigtigheden heri.

Når du forstår dit internetabonnement, kan du også bedre forholde dig kritisk til dit eget abonnement samt din udbyder. Denne kritiske tilgang tager selvfølgelig tid, da du skal sætte dig ind i, hvad du egentlig betaler for. Men når du først har forståelsen, kan du lynhurtigt danne dig et overblik over, hvorvidt du betaler for meget eller egentlig betaler en fair pris.

Har du et abonnement, som du betaler for meget for, kan du let skifte bredbåndudbyder. I denne sammenhæng kan du skifte til en billigere udbyder som tilbyder det samme indhold i abonnementet, for du ved jo, hvilke internetydelser du har i det dyre abonnement. Så det er “blot” at finde et tilsvarende abonnement, men til en billigere pris.

Din forståelse skaber dermed en konkret besparelse. Så det er med at have forståelsen på plads, så du ikke ender som et ringvrag mht. din viden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *