Flere og flere prøver at sælge mig hurtige lån

Bag overskriften ligger at flere og flere laver hjemmesider der reklamerer for diverse typer af SMS lån og andre meget hurtige lån. Eksempler skal jeg nok komme tilbage til, men først vil jeg skrive lidt om trenden og hvad jeg mener om hurtige lån.

Generelt er det en god forretning at reklamere på sin side omkring forbrugslån, især hvis siden findes på Google på netop disse søgeord, men derimod er det langfra altid godt at optage disse lån, og det er en af mine pointer med dette indlæg.

Jo mere usikkert det er at låneudstederen får sine penge tilbage, jo højere risiko han har, jo højere er gebyrerne og renterne. Der er f.eks. stor forskel på et bolig-obligationslån hvor boligen står som pant, i forhold til et hurtigt sms lån, hvor der ingen sikkerhed er, og hvor langt flere sikkert har problemer med at betale tilbage. Tilbagebetalingen er firmaet bag dog ligeglad med i forhold til den enkelte kunde, så længe deres gebyrer og renter er høje nok til at det giver overskud samlet.

Derfor er de lettest tilgængelige lån oftest dem med de højeste renter og det er altså derfor ikke nogen fordel bare at vælge de udbydere der tilbyder de lettest tilgængelige lån. Det gælder faktisk om kun at ansøge om de lån hvor man kun lige opfylder kravene.

Når det er sagt bør man altid overveje om man egentligt har brug for et lån. Altså er det bare til en ny mobil eller andre ting i den dur, så kan det vel sagtens vente. Køb en mega billig telefon, og spar op til den til flere tusinde. Lad være med at sætte dig i gæld bare for en mobil eller andre småting som ikke er livsnødvendige.

Hvis du alligevel skal ud at låne, så husk for guds skyld at se på ÅOP som er de totale årlige omkostninger udregnet i procent for de lån du overvejer. Mange firmaer lægger høje gebyrer på for at tjene ekstra og dette ses ved at kigge på ÅOP, en hjemmeside som denne kan man se sammenligning: sms lån husk at se på ÅOP, når du tjekker lånene.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *